Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Beskrivelse af DUS


DUS-Filstedvej er den samlede betegnelse for skolefritidsordningen på Filstedvejens Skole i Aalborg

 

DUSsen består af 3 afdelinger


DUS 1 (0. - 3. klasse), som har til huse i og ved Alrum 1.
DUS 2/Juniorklubben (4. - 6. klasse), som har til huse til højre for administrationsbygningen.
Anexet (specialafdeling), som er beliggende i M-klasserne.


Åbningstider på skoledage
 

DUS 1 har morgenåbent kl. 06.30 - 07.50 samt fra eleverne får fri fra skole til  kl. 17.00
DUS 2 har åbent fra eleverne får fri fra skole til kl. 17.00, onsdag er der åbent indtil kl. 20.00.
Anexet har morgenåbent fra kl. 06.30 samt fra eleverne får fri fra skole til kl. 17.00
 

Åbningstider på skolefrie hverdage
 

DUS 1 har åbent fra kl. 06.30 - 17.00
Anexet har åbent fra kl. 06.30 til kl. 17.00

Skolefrie hverdage er efterårsferien, vinterferien, de 3 dage før påske samt sommerferien.
Bemærk venligst at der altid er 2 uger i sommerferien, hvor DUS 1 og Anexet er lukket.
Mulighed for nødpasning orienteres I som forældre om i løbet af foråret.

Lukkedage


DUS 1 og Anexet holder lukket mellem jul og nytår, fredag efter Kristi Himmelfartsdag samt Grundlovsdag.
DUS 2 holder lukket på alle skolefrie hverdage og i alle skoleferier. 


Takster
 

De aktuelle takster for en DUS-plads kan ses på Aalborg Kommunes hjemmeside Pladsanvisningen-online, hvor også ind- og udmeldelse foregår.


DUS 2  Et tilbud for 4, 5 og 6 klassetrin -Et sted børnene ikke vil hjem fra!


DUS 2 værdisæt og hverdag


Dus 2 er et trygt sted med nærværende voksne. Et samlingssted med forskellige aktiviteter, med fokus på, at det er børnenes frie tid og et sted der repræsenterer at man kan være barn på barnets præmisser. Dus 2 er et fristed for børn. Vi vægter højt at støtte børnene gennem leg og aktiviteter, at de får mulighed for at skabe relationer i betydningsfulde fællesskaber. I Dus 2 vægter vi, at børnene har medbestemmelse, da det er og skal være børnenes Dus 2. Vi vil gerne være en Dus 2, som giver børnene nogle gode, spændende, sjove og anderledes oplevelser sammen med deres kammerater. Vi vil gerne være en Dus 2, som børnene ikke vil hjem fra.

Det er vigtigt for os at lære børnene almen dannelse, dvs. at lære dem at indgå i relationer med andre, omsorg, indlevelse, empati osv., men vi vil også lære dem at forholde sig kritisk ift. det, de møder på deres vej.
Vi vil give børnene mulighed for at udvikle sig og lære nye ting. Vi vil have tid til at samtale med børnene om både stort og småt. Vi vil være en Dus 2, hvor atmosfæren er varm og god.
Vi har egne lokaler, som er indrettet med et stort fællesrum, som også rummer vores café, hvor børnene hver dag har mulighed for at købe et mellemmåltid til 7 kr. f.eks. knækbrød og pasta; hertil bruges bod kortet. Vi har desuden et kreativt værksted, et computerrum og et særligt rum kun for 6. Klasserne, samt adgang til skolens idræts sal og hal efter endt undervisning.

Vi vægter højt, at børnene får oplevelser udenfor Dus 2 lokaler, og vi tager både på spontane ture og planlagte ture. En af vores årlige faste ture ud af huset, er vores tur til Fårup sommerland, som altid ligger mandag i uge 42. En spontan tur kan være en tur i biffen, shoppetur i Aalborg centrum, en tur i Zoo eller en tur til friluftsbadet. Disse ture vil blive annonceret på Dus 2 Facebook side (som hedder: juniorklubben Filstedvej) og på Aula. Vi overnatter også nogle gange i løbet af året i Dus 2 lokaler på skolen. Af andre faste traditioner kan nævnes halloweenfest, julehyggeaften. I den første uge af børnenes sommerferie har vi 3 aktivitetsdage. Der er onsdag, torsdag og fredag. Programmet for disse dage kommer til foråret.  

Dus 2 personale lægger i fællesskab en ugeplan for kommende uge, som kan ses på Dus 2 tavle i fællesrummet fra fredag eftermiddag. Tavlen viser både de faste ugentlige aktiviteter, men også særlige aktiviteter f.eks. bål og turene ud af huset. Ved de større arrangementer f.eks. overnatning skrives der på Aula og Facebook.
 

Det praktiske


Dus 2 har åben på alle skoledag fra børnene får fri fra skole til kl. 17.00.
Vi holder aftenåbent hver onsdag fra kl. 17.00-20.00 fra uge 43 til og med uge 18, hvor vi har fællesspisning, som koster 25.00 kr. Man skal tilmelde sig spisningen på sms til 25200768, på klubbens facebookside eller i Dus 2, hvor man også kan se menuen.
Har man ikke lyst til at deltage i fællesspisningen, så åbner klubben for alle kl. 18.00.
 

Økonomi


De aktuelle takster for en DUS-plads kan ses på Aalborg Kommunes hjemmeside Pladsanvisningen-online, hvor også ind- og udmeldelse foregår.
Eftermiddagsmad, ture ud af huset, og de lidt større aktiviteter koster et mindre beløb. I forældre kan sætte penge ind på børnenes bodkort, som udover at blive brugt til mad i caféen, også bruges til betaling af nogle ting i kreativ; f.eks. sparegrise og T-shirts med tryk. Børnene kan også lave mange aktiviteter i DUS2, som ikke koster noget.

 

Fælles mål for DUS
 

Alle DUS-ordninger i Aalborg Kommune arbejder ud fra "Fælles mål for DUS"